måndag 14 maj 2007

Vardagsmat

Stekt falukorv med stuvade morötter och kokt potatis. Ingen jättefräsig rätt och ska sanningen fram har vi ännu inte fått ungarna att äta morötterna, men skam den som ger sig! Och god mat, i sin enkelhet. Till 4 portioner skalar och skivar jag 3-4 morötter och kokar dem i 2 dl saltat vatten i 5-10 minuter (ta upp och testa - ska vara nånstans mellan al dente och mjuk...). Häller av och sparar nån dl av morotsvattnet för att sedan göra en bechamel (kolla kokboken!). Tar då nämnda morotsspad och kompletterar upp med mjölk till angiven mängd vätska. Kokt potatis av fast sort (mjölig potatis har bara ett användningsområde enligt mig: potatismos) och helst Scans Deli-falu till detta. Och senap. Och knäckebröd - bra för matsmältningen.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida