Fantastiska pizzor
Middag hos P & J blev inställd, men schysste P kom över med ingredienserna till det som skulle bjudas på: pizza! Och inte vilken pizza som helst, utan helt suverän pizza.
Till barnen gjorde vi capricciosa med delikatesskryddad tomatpuré i botten och fin kokt skinka. Men först drämde jag ihop degen till 4 pizzor med 25 g jäst, 2 dl ljummet vatten, 1 msk olivolja, 1/2 tsk salt respektive socker och slutligen 5 dl vetemjöl. Jäsa i 30 minuter och sedan redo för take off. Två ingredienser till det behövde också jobbas ihop; en örtolja med 6 msk olivolja, 2 tsk torkad oregano, några blad finhackad färsk mynta (alt. 1 tsk torkad) och två finhackade vitlöksklyftor samt en tomatolja med 4 msk olivolja, 2 msk tomatpuré, 2 finhackade vitlöksklyftor, 1/2 tsk salt och 2 krm sambal. In med plåten i 250-gradig ugn och samtidigt baka ut pizzadegen på bakplåtspapper. På med först örtolja, därefter mozzarella, finskivad zucchini, tomat och skivad rödlök. Ut med den heta plåten, dra över bakplåtspappret med pizzan och skjuts in i ugnen 10 minuter. Snabba ryck när den är klar med mera örtolja och sedan tomatolja efter tycke och smak för att slutligen toppa med härlig prosciutto di parma. Yummie. Hade jag inte varit tungt utfestad hade ett glas rödvin suttit som en smäck. Det blev citronvatten i stället. Iskallt, givetvis.
P & J - we salute you!
Till barnen gjorde vi capricciosa med delikatesskryddad tomatpuré i botten och fin kokt skinka. Men först drämde jag ihop degen till 4 pizzor med 25 g jäst, 2 dl ljummet vatten, 1 msk olivolja, 1/2 tsk salt respektive socker och slutligen 5 dl vetemjöl. Jäsa i 30 minuter och sedan redo för take off. Två ingredienser till det behövde också jobbas ihop; en örtolja med 6 msk olivolja, 2 tsk torkad oregano, några blad finhackad färsk mynta (alt. 1 tsk torkad) och två finhackade vitlöksklyftor samt en tomatolja med 4 msk olivolja, 2 msk tomatpuré, 2 finhackade vitlöksklyftor, 1/2 tsk salt och 2 krm sambal. In med plåten i 250-gradig ugn och samtidigt baka ut pizzadegen på bakplåtspapper. På med först örtolja, därefter mozzarella, finskivad zucchini, tomat och skivad rödlök. Ut med den heta plåten, dra över bakplåtspappret med pizzan och skjuts in i ugnen 10 minuter. Snabba ryck när den är klar med mera örtolja och sedan tomatolja efter tycke och smak för att slutligen toppa med härlig prosciutto di parma. Yummie. Hade jag inte varit tungt utfestad hade ett glas rödvin suttit som en smäck. Det blev citronvatten i stället. Iskallt, givetvis.
P & J - we salute you!
Etiketter: Middagstips
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida