Kallrökt lax och spenat
Oj, så gott det blev! M och jag resonerade oss fram till en smaklig lördagsmeny och tog oss till favvo-stormarknaden ICA Maxi på väg in från skön fika i Nacka. Köpte 200 g kallrökt lax, två påsar färsk babyspenat och en matlagningsgrädde. Utanför kassan stod en ballongfigurerande clown som skapade en grym sabel till F och en otrolig blomma till J. Väl hemma väntade gul tagliatelle som barnen fick mikrade köttbullar till. Samtidigt med pastakoket drog jag ner ca 1 dl matlagningsgrädde i panna med hög kant, en skvätt hummerfond samt en kant grönsaksbuljongtärning som fick koka ihop med sällskap av många varv från svartpepparkvarnen. Sedan i med sköljda spenatblad en masse som smälte ned på ingen tid alls. När pastan var klar och ungarna försedda rörde jag ner tagliatelle i spenatröran, blandade väl med lite flingsalt som tillsats och såg till att det blev rejält varmt. Upp på varsin tallrik och sedan 2-3 finstrimlade kallrökta laxskivor vardera på toppen av det. M rostade även ett fång pinjenötter och hade på sin laxpasta, något som jag artigt avstod ifrån. Båda njöt sedan av varsin egenkomponerad rätt med fantastiskt goda smaker, jag med immande kallt rosévin till. Vi var rörande överens om att det säkert skulle sitta som en smäck med lite rivet citronskal i. Nästa gång!
Nu är det dags för feel-good-rulle med Jack Nicholson och lite senare en god och ack så enkel nattamat - smörad rostis med varsin skiva kvarvarande kallrökt lax, pressad citron och svarteppar. Kall öl till det och gomseglet brister ut i skönsång med smaklökarna på kör.
Nu är det dags för feel-good-rulle med Jack Nicholson och lite senare en god och ack så enkel nattamat - smörad rostis med varsin skiva kvarvarande kallrökt lax, pressad citron och svarteppar. Kall öl till det och gomseglet brister ut i skönsång med smaklökarna på kör.
Etiketter: Middagstips
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida