Den här ska jag ha!
"Snabb sund mat: enkla vardagsrecept av Kocklandslaget". Vi var på internat över helgen, jag och min kära kammarkör Euterpe. Två dagar med repetitioner inför julkonserten i Gustaf Adolfskyrkan (16 december, 19.30 - be there) och riktigt rolig fest på lördagskvällen. Tenorerna hade ansvaret för matlagningen och alla gossar fick hjälpa till medan tjejerna repade vidare. Den gode G var idémaster och hade med sig ett recept från denna eminenta bok som gick att skala upp till 20-25 pers. utan problem. Fläskkarré bryntes och placerades i ugnsformar. Sedan på med japansk soja, farinsocker, hela stjärnanis och kanelstång. Skjuts in i ugnen tills lagom genomstekt. Under tiden hade råris kokats som blandades med gurkbågar (kärnhuset avlägsnat), finskuren röd chili, färsk koriander, snittad vårlök och pistagenötter. Upp på tallrik tillsammans med goda köttet och den f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-a stekskyn skedvis över alltihopa. Så enkelt, så otroligt gott! Boken hittar ni bl.a. här.
Till förrätt det enkla men geniala upplägget grön sparrissoppa med Kelda som bas. Denna blandades med mjukbrynt vitlöks- och scharlottenlöksblandning samt spänstigt kokta gröna sparrisar. Jättegott. Jättesnabbt. G is the man.
Till förrätt det enkla men geniala upplägget grön sparrissoppa med Kelda som bas. Denna blandades med mjukbrynt vitlöks- och scharlottenlöksblandning samt spänstigt kokta gröna sparrisar. Jättegott. Jättesnabbt. G is the man.
Etiketter: Middagstips, Tips
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida