Den smöriga kycklingen
Det var lika roligt att koka ihop en tomatsås med bockhornsklöver, nejlika och chili för att sedan blanda med hutlöst mycket smör (jag gjorde dessutom dubbel sats, så det var 200 g smör rakt ner i grytan) - där spiskummin fått fräsa innan - och kycklingen som fått baka i ugnen i 10 minuter.
Jag snodde ihop lite tillbehör på eget bevåg. Dels gröna linser som jag blandade med finhackad schalottenlök och balsamicovinaigrette (balanserad med råsocker och uppiffad med oregano och vitlök) och en sallad med röda och gula cocktailtomater, rödlök, pistagenötter, kikärtor och kidney beans som också fick besök av vinaigretten. Härligt att smaka till den fantastiska kycklingen tillsammans med basmatiris och naanbröd.
Etiketter: Middagstips
2 kommentarer:
Ska definitivt testa den kycklingen också. Eller förresten, jag vill göra varenda jämrans recept i boken. Allt ser så gott ut. Jag håller med dig, har man inte köpt boken ska man göra det omedelbart.
Ja, den förtjänar en hedersplats i köket.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida