måndag 11 februari 2008

Snabbguide till Åre

Åk inte dit.

Näe, skoja bara! Men när man står där på torget och ser hur exploaterat det blivit och när man står där på After-ski:n och ser alla fyllbultar i ens egen ålder samt coverbandets sångare iträdd nätbrynja och framtonande som en blek Ronny Jönsson-kopia, då är det lätt att hålla sig för skratt och känna sig gammal och konservativ. Men off-pist uppe på Tväråvalvet med perfekta förhållanden - då känns allt som det ska vara.

I helgen som gick var jag alltså i Åre med vännerna för tre dagars skidåkning. Resan upp gick smidigt på 7 timmar i T:s Autobahn-anpassade bil och till Gävle på nya motorvägen låg vi nog i 160 knyck. Rätt kul faktiskt, när bilen är så tung och stabil. Väl framme gick vi på Werséns och åt dyrpizza. Ett helt OK ställe med ambitioner. Dag 1 i backen blev tokfin med sol och underbar snö på sina ställen om man skråade länge och koncentrerat ute i nämnda Tväråvalvet. After Ski nere på Fjällstugan var inte min melodi men jag fick i alla fall kändisspotta Hans Fahlén... Så jag drog till lägenheten och fick igång bastun innan övriga sällskapet ramlade in. Efter lögning, Let´s Dance och rökt renhjärta gick vi ut för att äta på Grappa. En sent influgen O anslöt då och vi fick oss till livs en hyfsad måltid italiano. Min Linguine al Fungi var rasande god men Tiramisu:n var alldeles för söt.

Lördagen såg lovande ut vädermässigt men det visade sig att hela Åreskutan låg insvept i ett moln. Efter ambitiösa försök att finna bra åkning i dimman och bland annat en stilenlig "drop" av Bosse nerför en överraskande kant, drog vi ner till Fjällgården igen för traditionsenliga öl och Jäger. Fascinerande sen att åka nerför en mörk backe tillsammans med hundratalet mer eller mindre berusade skidåkare. Bastu, snacks och melodifestival. Därefter middag på Dahlbom på torget, en riktigt snyggt inredd restaurang med bra barhäng. Maten var också tillfredställande god, men stackars A blev matförgiftad av kycklingdumplings så det känns inte helt attraktivt med ett ställe som har dålig koll på hygienen. Killen fick i alla fall flyga hem då han absolut inte var i form för att skumpa söderut i bilen i 7 timmar. Vi andra hann med några åk på söndagsförmiddagen och på det hela taget var det väldigt skönt att få bränna ut kroppen med tuff skidåkning i dagarna tre!

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida