Jordgubbar
I nummer 2 av nämnda magasin Filter skriver Erik Almqvist i artikeln "Vart tog de goa gubbarna vägen?" mycket intressant och tankeväckande om hur man i branschen har gått från sorter som har god smak och sötma - men med låg hållbarhet - till tåliga honeoye som smakar syrligt och obetydligt. Det är denna sort som dominerar marknaden till 75 %. Vill man ha goda jordgubbar är sentensen att man bör odla själv eller ta sig till självplock och söka efter sorterna bounty, polka, glima eller korona. Som sagt, mycket intressant läsning. Om ni vill ta del av artikeln är tipset att låna nr 2 av någon lyckligt lottad eller ta reda på hur man kan köpa numret via Filters webb!
Etiketter: Livet
2 kommentarer:
Kul att du är tillbaka! Får man ta del av receptet till den kärleksfulla plommonmarmeladen? Vårat träd (Viktoria) får sina första frukter i år... och kanske sista med tanke på att vi funderar på att försöka flytta på det i höst.
Ok, snart kommer det!
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida