måndag 9 februari 2009

Källaren Moldau

Jag och vännen FW utgör kärnan i ett gäng som ibland träffas för att dricka öl och äta kött och potatis. I fredags var det bara vi två och kosan styrdes mot Källaren Moldau vid Bergsunds Strand. Rustik miljö är ett väldigt blygsamt epitet. Robust måste läggas till och kanske även skogshuggarromantiskt. Det är en skön restaurang med möbler huggna direkt ur en tall, fryntliga servitriser i livstycken av läder, god öl samt mat som mättar för dagar framåt. Dessutom god mat. Denna gång tog jag en Schweizerschnitzel, dvs panerat kalvkött med ost och rökt skinka i mitten. Till denna en ljuvlig rösti med högaromatisk potatis.

En kul detalj i menyn är följande formulering: "Om du absolut måste ha ansjovis och kapris till din schnitzel, tillkommer en straffavgift på 20 kr!!". Jag gillar sådan handfast humor! Visste faktiskt inte att det var ett franskt påfund, vilket servitrisen upplyste mig om. Tycker dessutom om just dessa tillbehör. Men man vill ju inte reta upp kocken, så det fick räcka med en citronklyfta. Gott det med!

Veckans öl var en tjeckisk lager vid namn Primator - en ny bekantskap för mig som kommer att fortsätta i livslång vänskap!

Efter maten bidde det Apfelstrudel för den gode FW och Palatschinken till mig. Sött och mastigt som jag nog hade kunnat klara mig utan. Men det var gott med mörka Bernard till! Rullade hem därefter.

Etiketter:

4 kommentarer:

Blogger Angelica sa...

De enda tillbehören man egentligen får ha till sin schnitzel är citron och lingon av något slag, men ansjovis och kapris är i alla fall inte lika mycket av ett helgerån som SÅS! Usch! Hedningar!

9 februari 2009 12:59  
Blogger Bosse sa...

Ja där går banne mig gränsen!
:-)

9 februari 2009 13:45  
Anonymous Gl@d sa...

Nästa gång ni går och äter ett nyslaktat djur, hör av dig.

17 februari 2009 09:54  
Blogger Bosse sa...

You bet.

17 februari 2009 23:09  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida