Fredagskaka
I fredags hade vi lite efterskottsfödelsedagsmiddag för M, med hennes föräldrar samt syster på besök. Vi gjorde med gemensamma krafter (M, jag och hennes mor) en gooood fisksoppa till huvudrätt och därtill ett fint Levain-bröd från Gamla Enskede Bageri. M hade även gjort sin f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-a tapenade som vi njöt av fullt ut. Till efterrätt blev det kaka från boken Vinterns söta, systrarna Eisenmans fortsättning på succén med Två systrars söta. Om ni inte har böckerna redan finns det inget att fundera över: skaffa! Kakan då...en mjuk pepparkaka med mascarpone- och messmörskräm samt hjortronsylt. Nåt så infernaliskt god!
Till soppan drack vi ett smörigt vitt, Catena Chardonnay. En fullträff!
3 kommentarer:
Åh wow. Att baka tårtas ur kokbok är stort. Funkar den på födelsedagsfika på vintern måntro?
Oo ja! Den är grym för sådana tillfällen!
Kanon! Då får vi prova!!!
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida