lördag 23 januari 2010

Det är så mycket man inte vet

Eller kanske inte bryr sig att skaffa kunskap om. Man lever i sin lilla bubbla och tror gott om det mesta, i det här fallet att djur generellt slaktas under bedövning. Men så är det inte. I dagens SvD beskrivs hur europeiska slakterier till stor del tar livet av djur utan bedövning, till stort lidande under flera minuter innan de slutligen dör. Se även grafiken för att förstå exakt hur det går till.

Ok, den enklaste lösningen är att göra gemensam sak med Morrissey, Peter Wahlbeck och miljoner andra - att inte äta kött. Men jag gillar kött, mår bra av kött och kommer att fortsätta äta det. Huvudsaken är att ställa krav på att djuret har slaktats på ett så skonsamt sätt som möjligt. Känns plötsligt bra att jag genom alla tider har köpt svenskt kött från svenskt uppfödda och slaktade djur. Så får man hoppas att det inte fipplas med ursprungsmärkningen bara.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida