torsdag 3 maj 2007

Den goda salladen

Körsbärstomater, mozzarella och lufttorkad skinka (parma, serrano etc.). Mer rätt kan det inte bli. På en bädd av blandad sallad (ICA:s medelhavsmix var över förväntan) och tunt skuren orange paprika. Och så dressingen...den goda som jag redogjort för tidigare:

Använd en burk med tättslutande lock. Kör i 1 del balsamvinäger och 2 delar olivolja. Nån tesked socker (råsocker är godast) och sedan peppar, salt/örtsalt och en släng oregano. Krossa en vitlöksklyfta med plattsidan av en kniv och hacka upp grovt. I med den och på med locket; skaka, skaka, skaka. Låt stå en stund för att sedan skaka igen och se till att sockret löst sig. Pressa till vitlöksbitarna med en gaffel och plocka sedan upp dem.

Ett stort fat gör det hela attraktivt för ögat. Lägg ut sallad, paprika och tomater och riv sedan med fingrarna medelstora bitar av mozzarellan och toppa med rivna bitar av skinkan. Rippla över dressingen och servera med ett gott bröd till. I Annas kokbok finns recept på "Ett fantastiskt bröd" som är lätt att baka och verkligen helt outstanding.

Etiketter:

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Måste paprikan vara orange ?????

Varför göra allt så svårt.... ?

Har du provat Lisa Elmqvist ?

Färskrökt lax (mums) med västerbottenpaj, rödlök o creme fraiche toppar allt !

Mitt emot så hittar man en "Fat burner"... livet leker.

3 maj 2007 kl. 22:23  
Blogger Bosse sa...

Japp, wrapsen mittemot Lisa är fantastiska. Och de färska fruktdryckerna! Rekommenderas som lunch när solen skiner och Humlan lockar.

4 maj 2007 kl. 17:22  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida