tisdag 8 maj 2007

När jag ändå skriver om korv som barnen inte gillar

Isterband! Med dillstuvad potatis, rödbetor och dijonsenap till. De vakuumpackade i butiken är helt OK. Koka potatisen i god tid innan, bäst om de får behålla skalet på. Säg att man behöver 2-3 medelstora per vuxen och 1 per barn. Efter att ha skalat dem och delat upp i rätt stora bitar, är det dags att ge sig på en bechamel. Jag brukar höfta till det med 2-3 msk mjöl i lika mycket smält smör, vispa kvickt och sedan på med 2-3 dl mjölk (men bäst är kanske att kolla upp korrekta mått i en kokbok). Sjud upp och låt tjockna till för att sedan vitpeppra och salta något. I med potatisarna och låt dem bli ordentligt varma. Tjoffa i nån matsked fryst dill eller färsk (klippt i glas!) precis innan servering. Förhoppningsvis har man kommit i håg att steka på isterbanden under tiden och det blir då en skön husmansnjutning med rödbetor, dijonsenap och frasigt knäckebröd. Barna får äta snällkorv i stället, men diggar faktiskt dillstuvat.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida