En macka till
Sen räcker det för den här gången. Gå in på Sturehof, sätt dig vid ett bord och säg "Dalarömacka". Hel eller halv. Det finns få måltider som så uttalat skriker efter iskall öl och nubbe. Det går givetvis lika bra att göra den hemma. Börja med att rensa och ta fram filéerna från två (nyrökta) böcklingar. Smöra sedan en skiva kavring och fördela fisken över den lite snyggt. Placera en matsked sikrom i mitten och gör en liten grop där en äggula tillåts vila. Strössla en matsked finhackad rödlök samt en matsked dito gräslök över alltihopa. Servera med en citronklyfta. Och som sagt - en immande kall pilsner och en liten jamare sitter som en smäck därtill.
Egentligen ska det vara Dalarölimpa i botten, men jag har åtminstone ingen aning var man finner detta bröd utanför byn själv så det får bli kavring.
Egentligen ska det vara Dalarölimpa i botten, men jag har åtminstone ingen aning var man finner detta bröd utanför byn själv så det får bli kavring.
Etiketter: Lunchtips
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida