Kycklingfärsbiffar
Det är ju så bra med kycklingfärs! Härom veckan lagade vi dessa biffar till hela familjen och det blev mighty gott med ris, grönsaker och sweet chili till. För oss fyra och till matlåda tog jag 2 x 350 g kycklingfärs och blandade med ett ägg, två finrivna vitlöksklyftor, en liten och grovriven gul lök, några stänk teriyakimarinad (kanske 2 msk), två matskedar potatismjöl, lite salt och slutligen vitpeppar. Värmde sedan på en stekpanna med rapsolja och några droppar sesamolja för att snabbt steka små biffar som jag slattade upp i pannan med hjälp av en slev (tryckte till dom lite på toppen därefter). In med de färdiga biffarna i ugnen under folie på kanske 200 grader ca 15 minuter. Parallellt med detta wokade jag allehanda grönsaker (broccoli, röd parika, morot, rödlök, vitlök, bambuskott, groddar, svamp) med lite teriyaki-tillsats samt kokade ris.
Dessa biffar blev snälla och lena så att barnen kunde äta utan besvär. Men man kan ju krydda upp dem med lite av varje, exempelvis ingefära/lime/chili/koriander/vitlök eller kanel/garam masala/spiskummin etc. Min patenterade "thaiziki" till förstnämnda kryddning, kanske en cocossås med kycklingfond, lök och ytterligare av the magic three som bas till den sistnämnda?
Dessa biffar blev snälla och lena så att barnen kunde äta utan besvär. Men man kan ju krydda upp dem med lite av varje, exempelvis ingefära/lime/chili/koriander/vitlök eller kanel/garam masala/spiskummin etc. Min patenterade "thaiziki" till förstnämnda kryddning, kanske en cocossås med kycklingfond, lök och ytterligare av the magic three som bas till den sistnämnda?
Etiketter: Middagstips
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida