torsdag 30 april 2009

Marängsviss

Fast ändå inte. Frysta hallon får tina i koncentrerad rabarbersaft. Vaniljglass och vispad grädde blandas varsamt, toppas med små maränger och sedan droppas ljuvliga rabarberhallonguckan över i mängder. Chockerande gott. 

Etiketter:

Viktig läsning

Apropå utspelet tidigare i veckan om att torsken i Östersjön plötsligt är OK igen. Nu kommer tankeväckande kommentar på Newsmill från Isabella Lövin.

Etiketter:

måndag 27 april 2009

En klassiker

Köttig lammfärs från Hötorgshallen, god potatis med fin sötma och en banne mig perfekt tzatziki! Grillen var precis lite för het, får väl skylla på ringrost efter vinterns avhållsamhet, men det gick ändå. I färsen körde jag i ägg, potatismjöl, vitlök, lök, salt, svartpeppar, timjan, kanel, garam masala och spiskummin (ni vet...den heliga treenigheten...).

Och vad är hemligheten bakom en perfekt tzatziki? Jo, fast och fin grekisk/turkisk yoghurt men absolut främst ett tungt pressande av gurkan, så att inte minsta droppe vatten finns kvar. Enkelt: riv gurka grovt och kör ner i en (ren) handduk som inte är för tät. Vrid till och fortsätt vrida så att vätskan börja rinna ur. Upprepa detta tills det börjar smådroppa. Då är det dags att sätta in dödsstöten - kraftigt vridande samtidigt som bollen innehållandes gurka pressas hårt mot en skärbräda. Öppna sedan handduken och skrapa ur det impotenta gurkrivet med en sked.

På Bolaget fick jag tips om Lat 42 som slog knock på mitt gomsegel och började spela kula med smaklökarna. Överraskade mig stort - perfekt till maten.

Etiketter:

Tack sol

Vilken söndag! Jag hann veckohandla innan lunch och sedan var det trädgårdsläge för hela familjen med korvgrillning. Jag hade köpt goda Skärgårdsgrillare och ekologiska lammkorvar och rotade sedan fram schyssta salsan ur frysen, tzatziki från kvällen innan och en pizzasallad som fortfarande var fräsch. Ut på bricka tillsammans med diverse senap, ketchupar och grova korvböd.

Efter lunch fick jag en stund med tidningen i hängmattan innan det var dags att släppa loss fönsterputsar-Bosse. Det är så rackarns avkopplande att tvätta fönster och så trevligt när vinterdammet är borta och man ser kristallklart ut.

video

Middagen blev god med bacon- & broccolipasta och nya bekantskapen Radiatori från Zeta. Riktigt goda och spänstiga!

Etiketter: , ,

söndag 26 april 2009

Skön melankoli

Elenette, "Kär (imaginär) pensionär"

Etiketter:

fredag 24 april 2009

Mascarponeglassen

Den rent sensuella. Jag njöt så intensivt av denna glass tillsammans med jamaicansk romsås, i lördags efter mitt lammexperiment. Så len och gräddig smak, så väl matchande med nötiga smörsåsen som vi gjorde med 7-årig Havana Club som bas.

Glassen var oerhört enkel. 250 g mascarpone blandades i en skål med 2,5 dl standardmjölk varpå 150 g strösocker tillsattes. Vispa vispa till tjock och slät smet. Glassmaskin är en bra idé, annars är man hänvisad till good ol´ stoppa-in-i-frysen-och-sen-vispa-varje-halvtimme-tills-glassen-har-rätt-konsistens.

Såsen då...wicked! 100 g muscovadosocker (ljust eller mörkt) och 100 g smör får samsas i en tjockbottnad kastrull tillsammans med 6 msk mörk rom. Röra tills sockret har löst sig helt - servera varm till glassen. Man kan även pimpa såsen med en nypa kardemumma, kanel, muskotnöt eller finmalen stjärnanis, men vi valde naket senast vilket var gudomligt i sig.

Dessa recept kommer från den prima glassreceptboken Glassfavoriter av Liz Franklin - en av de fem glassböcker som M har hemma. Hon borde öppna glassbutik.

Etiketter:

torsdag 23 april 2009

Årets Blok 09

Vill ni se min blogg som bok - eller som det heter: blok? Jag vill! Så nominera mig gärna, mejla till blok/snabela/vulkan.se

Läs mer på vulkan.se!

Etiketter:

tisdag 21 april 2009

Jack Peñate

Jag betraktade honom som en charmig parentes när debutplattan kom. Nu faller jag som en fura för nya dansanta singeln Tonight´s Today. Underbar.

Etiketter:

Jobbade hemma idag igen

Hungern infann sig som vanligt 11.15 prick. Jag är banne mig som Skalman... Rotade runt i skåpen och hittade skruvmakaroner, bacon, parmesan och ägg. Kokade pastan, stekte baconet i bitar och lät dem sedan vila på ett fat med hushållspapper för att dra ur fettet ordentligt. När pastan var klar, slängde jag ned den i heta pannan tillsammans med lite gaffelvispade ägget, en riven vitlöksklyfta, en eller två matskedar riven parmesan samt de avfettade baconisarna. Röra röra med slev och sedan upp på tallrik för svart regn från pepparkvarnen. Delikat lunch.

Etiketter:

måndag 20 april 2009

Schyssta mackor

Igår var det segt med inspiration till middagen, så ungarna fick tortelloni medan jag rotade runt i kyl och frys för att hitta något roligare till M och mig. Fann både räkor, avokado, sallad, citron och kallrökt lax, därtill även majonäs. Vitlök finns alltid hemma, så jag rörde snabbt ihop en fuskaioli och drog till affärs och köpte rostebröd. Enkelt och gott!

Etiketter: ,

J:s kompis pappa

Har ett band som heter Faux Noise. Riktigt bra.

Gillar man Silverbullit och Radio Dept. så gillar man det här.

Etiketter:

söndag 19 april 2009

Hade en lammstek i frysen

Som jag faktiskt kom ihåg att ta fram därur fredag morgon inför middag med goda vännerna igår kväll. Hade en liten idé om att 24-timmarsmarinera med samma upplägg som den totala midsommarsuccén förra året. Så fredag kväll letade jag upp mitt gamla inlägg, plitade ner ingredienserna på ett A4 och rotade fram det behövda, samt lite till. Grannen T:s devis med "det är bara att köra på med det som är gott" funkar utmärkt. 

Blanda i skål och över lammsteken som sedan fick gona till sig i plastpåse i kylen fram till anrättning. Då körde jag den i litet oljat ugnsfat tillsammans med vackra klyftor av rödlök på 125° längst ned i varmluftsugn med termometer. Målsättningen var en innertemperatur på 65° för att sedan ta ut den och låta den stiga till 70° inbäddad i folie. Det tog sina goda 2 timmar för en kylskåpskall stek på 1,5 kg. Jag öste lammrackaren två ggr med marinaden också. Övrig marinad kokade jag in till fin reduktion som därefter fick tillskott av den goda (silade) såsen från ugnsfatet och köttsaften från foliepaketet (kokade därefter in den lite till med ytterligare en släng honung för att balansera upp syran från balsamico och lime samt smälte slutligen ner en inte helt blygsam klick smör - kom även ihåg att skeda bort lammfettet som skiktade sig på ytan). När lammsteken var klar skivade jag den tunt.
 
Som tillbehör hade jag fnulat på glasnudelsallad med lite roliga ingredienser som jag samlade på mig under ett lördagsmorgonsbesök på BEA i Svedmyra. Det blev en skön anrättning med chili, mangosås, kokos, vitlöksstänger, vårlök och färsk mango. Lite fisk- respektive Maggisås slank ned också. Och nån nypa salt eller två. Frrrresh! Hade jag inte bränt all lime till marinaden hade det säkert adderats lite juice från den också.

Och hur gott blev det? Jodå: jättejättegott. Faktiskt otroligt jättegott. Så jag fick som vanligt hybris och började berömma mig själv. Tur att vännerna och sambo är av överseende natur. Men de tyckte som jag, att det var sanslöst lyckade smakkombinationer.

Vino Fino till det som introducerats i mitt liv av käre O. Jag gillar titeln på vinet, "Allesverloren". Det ligger liksom som ett tragiskt-romantiskt skimmer över det namnet. 

Efterrätten lämnade jag som oftast med varm hand över till älskade M: hemgjord mascarponeglass med en smörsås på vällagrad rom. Den var så...innerligt god! Den förtjänar ett eget inlägg längre fram.

Etiketter:

Hittade snygga tomater

Etiketter:

fredag 17 april 2009

Gillar Asha Ali

Hennes debutplatta är riktigt bra - nya singeln "Hurricane" likaså.


Min kompis Johan har regisserat videon. Han är duktig på mycket!

Etiketter:

Vårpremiär

Fotboll på Gärdet! Så otroligt roligt. Bosse gjorde inga mål men två snygga räddningar som målis. Kändaste medspelaren: utrikeskorren Bengt Norborg - j-vligt duktig!

Varje fredag kl. 12 - be there. Vi har röda och gula västar.

Etiketter:

torsdag 16 april 2009

Kundmöte

Efter väldigt lyckat möte på kontoret tog jag kollegor och kunder till lunch på kära Restaurang Spring; de har så god mat där. Jag tog dagens - halstrad lax med bönor, tomatsallad och rostad potatis som serverades väldigt tilltalande för ögat. Och den var mycket god.

Chefen min tog lammfärsburgare, snitsigt formulerad på höjden. Även han var nöjd.

Jag rekommenderade i vanlig ordning husets flaggskepp för mina kunder - thaiköttbullarna. Ah, de är verkligen en hit som ingen kan motstå! Kunderna blev väldigt nöjda, vilket ju alltid är mitt primära mål.

Lunchen avslutades med perfekta espresso och cappuccino, dock utan frestelser från tryffelfatet som står strategiskt placerat mitt i lokalen. Men nog ville jag allt...

Etiketter: ,

onsdag 15 april 2009

Mitt ressällskap

Åtminstone när jag åker till diverse landställen och hyrda fjällstugor etc. Jag menar, hur många gånger finns det faktiskt dugliga knivar dit man kommer? I alla fall jag kan svara noll/zero/zip/niente på den frågan. Och eftersom jag håller mig med de fullt godkända Kobe-knivarna från DUKA har jag kunnat unna mig dubbla uppsättningar pga. hyfsad prisbild. Så när jag ska iväg till nämnda boenden tar jag mitt redan färdigpackade fodral och slänger med i bagen - enkelt och smidigt och garanterat bra skärande på semestern.

Etiketter:

Tips från Matälskaren

Are you addicted to bacon?

Created by Recipe Star

Fan, jag som trodde jag skulle vara mer beroende!

Etiketter:

Men här är lösningen

Jag började ju rätt i alla fall, med gröt. Nu är det bara att följa instruktionerna så kommer det gå som en dans.

Det var just det...

Etiketter:

tisdag 14 april 2009

Jag..kan...inte....sluta...

Idag skulle vara första dagen på resten av mitt liv. Som den givetvis var. Men jag skulle alltså börja leva sunt igen efter helgens excesser. Och det gick mindre bra. Förvisso började dagen i sundhetens tecken med ett glas C-vitamin Brus och en portion av goda dinkelgröten. Men när jag kom till kontoret krackelerade allt. Jag hade semester förra veckan och missade den årliga utdelningen av påskägg. Någon vänlig själ hade dock gömt ett ägg på min skrivbordsstol som jag upptäckte i morse. Och det ägget var fullproppat med olika favoritgodisar... 

Jag höll ut till elva. Sedan skulle jag baara ta en chokladbit för att stilla hungern. Vilket resulterade i att jag frossade i mig säkert tio bitar av olika slag. Ujuj. När jag sedan var tillbaka från trevliga lunchen hade en kollega som ska sluta bullat upp med de finaste tårtor på den sidan Slussen, passionsfromage på chokladbotten och en chokladmoussetårta med chokladglaserat marsipantäcke... Kunde jag stå emot? Icke. Och nu har jag just kommit hem från ett av de hårdaste tennispassen jag någonsin upplevt och skulle bara smaka en bit av den goda tryffelsalamin som inte tog slut i helgen. 

Det blev tre bitar. Och två NK Mint, som inte heller tog slut i helgen. 

Jag har ingen karaktär. Jag har ett problem.

Etiketter:

Matmusik

När jag lagar mat ser jag ofta till att ha bra musik i bakgrunden, något jag närmast tjatat om här. På påskafton hade jag huset för mig själv när jag förberedde lunchen och kunde kräma på rätt rejält. Gick i spinn över Ladyhawke och "Back of the Van", en 80-talsretrodänga som jag antar är rätt ny. Briljant.



Lustigt, hennes låt är ju så mycket släkting med Empire of the Sun´s musik att det nästan är löjligt - dom är från Australien, Ladyhawke från Nya Zeeland; de har något där nere som tilltalar mig starkt.

Sen dansade jag loss till ett tungt beat av en artist vid namn Kid Cudi med låten "Day ´n ´Nite" - riktigt grym och en given partydänga.

Etiketter:

Skaldjurspatén

Den var som sagt fantastiskt god. Men jag måste krypa till korset rörande en annan sak...:
Jag glömde den tio minuter för länge i ugnen, så lärdomen är att man ska följa receptet till punkt och pricka. Den blev precis lite för torr denna gång, enligt min åsikt. Kan ju i och för sig även bero på att jag glömde matberedaren i stan och fick finfördela fisken med handmixer...men jag lutar åt ugnstiden. Samt att jag även glömde en brödform i stan och fick ta en rund form med sluttande kanter i stället. Oj, många felkällor helt plötsligt! Men smakerna var intakta - endast konsistensen som retade mig lite.

Etiketter:

Stekpannehelvetet

Jag vet inte hur många teflonpannor jag avverkat utan att vara nöjd, från de dyrare till de billigare. Nu har Testfakta/SP gjort ett gediget test som redovisas i bl.a. DN. Jag hoppas få användning av listan som återfinns bifogad till artikeln i min fortsatta jakt på en stekpanna som faktiskt håller måttet.

Etiketter:

måndag 13 april 2009

Underbar helg










Ah, vad man kan njuta av god mat och dryck, sömn och vackert väder! Jag är så tacksam; helgen överträffade klart mina förväntningar. Vi kom ut på skärtorsdags eftermiddag och jag svängde efter urpackning ihop en god middag med fläskkarré, ugnsgrillade grönsaker och béarnaise. Långfredag i sakta lunk och strålande sol med finfin pyttipanna till lunch och mjäll ugnskokt lax till middag. Påskafton började i soldis och liten äggletning inomhus. Jag och M hade båda köpt på Lux till varandra och njöt till fullo av deras små underverk till praliner. Barnen fick blandgodis och var fullt nöjda. 

Kökstjänst för mig därefter, samma för svärmor. Tillsammans skapade vi en delikat påsklunch som dessutom kunde avnjutas i lä och sol. Hennes ostpaj med sardelloliver och en kaviarsufflé gjorde mig tårögd, samma gällande min gubbröra som gifte sig i himlen med Kalaspåsköl och Jubileumsakvavit. Jag hade denna gång kuppat in en burk matjes som gick ut för 3 år sedan (något jag avslöjar först här och nu), vilket gav en utsökt mognad och karaktär till den kära röran. Och som ett sista pièce de résistance hade jag gjort den gudomliga skaldjurspatén från Annas mat som är så delikat tillsammans med dijondressing och rostbröd samt krispsallad med morotsslanor och rödpaprika. Återkommer till den längre fram. 

Efter lunch däckade Bosse i solen tills F väckte mig, upphetsad inför stora äggletningen. Svärmor hade i vanlig ordning hängt olika färgade garnstumpar runt hela tomten. Och i vanlig ordning blev det en relativt förvirrad letning för samtliga inblandade. Men i ovanlig ordning hittade alla sina ägg (!). M och jag tilldelades en gemensam färg (senapsgul) och fann till slut en rejält tilltagen låda med gemensamma favoriten NK Mint. Åh, jag älskar NK Mint! 

När äggletningen var över var det så dags för eldning. Svärfar, svåger et moi gjorde vårt bästa för att få fyr på de sura/färska braskomponenterna vilket visade sig vara en rejäl utmaning. Till sist gick vi segrande ur striden med hjälp av ett rejält fång näver och sedan kunde vi stilla kontemplera vid sidan om den värmande elden. Någonstans mitt i eldandet bröt vi för middag med svärmors alltid så perfekta lammstek och återvände sedan ut i mörkret för att i sällskap med glöd och Karlavagnen rakt över huvudena njuta en sista stund innan läggdags.

Och sen blev det påskdagen. Vilket blev en orgie i goda rester. Gubbröran hade mouschat till sig sådär perfekt så den var ännu godare och fiskpatén låg inte långt därefter. Ibland är det enda man behöver en stol i solen, krispigt knäckebröd med den ultimata gubbröran och en iskall folköl för att känna lycka.

Etiketter:

torsdag 9 april 2009

Glad Påsk!




Och M hälsar också!

Etiketter:

onsdag 8 april 2009

Äggrullning

Denna så spännande påsktradition. I alla fall för barnen. Jag hade aldrig hört talas om sporten innan jag träffade M, men i hennes familj är den på blodigt allvar. Döm om min förvåning då så även visade sig vara fallet i min återfunna vän C:s familj! Hon bjöd oss förra året, men vi kunde inte då vi var i London. Men även i år - idag - var det dags igen hos kära C. Bilden ovan är från 2007, men skall illustrera principen; en stadig bana byggs med en inledande del i ca 45° lutning som följs av ett plant målområde. Där placeras fyra rejält hårdkokta ägg ut som man sedan skall rulla mot med dito hårdkokta ägg. Alla ägg man träffar får man behålla - missar man ligger ens nyss rullade ägg kvar i manegen. Till slut står en vinnare kvar. Det kan ta tre timmar eftersom spelet böljar fram och tillbaka, men barnen är ihärdiga och går in för leken hårt redan med förberedelser som att måla sina tilldelade fyra ägg i fantasifulla motiv.

M hävdar att det finns en äggrullningstradition i Vita Huset också, men om jag googlar på det så finner jag att det är ett helt annat upplägg. Om man googlar på "äggrullning" generellt dyker det upp en hel massa, så jag verkar ha levt isolerad fram till M.

I morgon åker vi ut till svärmors landställe för en förhoppningsvis skön påsk. Mycket mat, goda viner och öl hoppas jag på samt det traditionsenliga eldandet. Jag älskar att bygga snygga brasor och sedan stå där, med en öl i ena handen och en kratta i den andra, och hålla elden under kontroll. Killinggängets Kaminmannen är inte långt ifrån The story of my life...

När mörkret faller troppar de andra av och till sist är jag ensam med den dansande elden, stjärnorna på himlen och en mätt mage. Det är en sådan meditativ upplevelse och något jag uppskattar stort.

En annan tradition är påskäggsletandet i det fria. Svärmor gömmer åt alla och gör en individuell snitslad bana för varje familjemedlem med garnstumpar i olika färger. Sedan är det bara att ge sig ut och leta i enlighet med sin färg. Den stora humorn infinner sig då det visar sig att garnstumparna hänger så glest att det är omöjligt att se var nästa tar vid samt att svärmor rätt omgående glömmer var hon gömt påskäggen. Egentligen är det väl bara jag som ser humorn i det hela - andra (vuxna) i familjen blir mest upprörda och frustrerade...vilket gör att jag tycker det är ännu roligare. Barnen har lyckligtvis lyckats hitta sina påskägg hittills...

Etiketter:

tisdag 7 april 2009

Nostalgi igen

Var på ICA Kvantum i Sickla ikväll. Genomgående har de där hög kvalitet på sin bakgrundsmusik, pärlor från olika epoker och genrer spelas var helg. Just ikväll spelades "Hey Little Girl" med Icehouse - en låt jag inte hört på många många år. Den har verkligen åldrats med den äran (till skillnad från många andra 80-talsdängor)! Ruggigt bra.

Etiketter:

Blåsor och träningsvärk...

...i högerhanden. Till skillnad från en icke-rumsren tolkning av denna ingress, rör det sig de facto om något ytterst oskyldigt: tre punkiga äppelträd är numera beskurna till korgossar. Fast det kan man väl också göra en skruvad tolkning av...jösses vad snurrigt det blev.

Hur som haver så håller jag tummarna för en lika stor skörd som de två senaste höstarna. Blir nog både äppelringar och färsk juice i M:s nya råsaftcentrifug i så fall. Och äppelpaj. Och äppelmos. Synd bara att M är så tokallergisk. 

Etiketter:

söndag 5 april 2009

Söndagslunch

Inte så många idéer när jag gav mig iväg för att handla, men så stötte jag på hamburgerbröd och köttfärs; sen var saken biff (ursäkta). Hemma igen blandades 500 g köttfärs med en finriven gul lök, salt och svartpeppar. Barnburgarna formades och sedan brottade jag ner en slurk av den trevliga Jim Beam Barbecue Sauce i återstående smet.

Steka steka och lite cheddarost på, därefter bygga burgare efter eget tycke och smak. M hade även rullat in potatis, morot och palsternacka i ugnen vilket blev ett fräscht tillbehör.

Kom på efteråt att jag hade glömt rödlöken till min burgare (är den ende i familjen som gillar det), men det var gott ändå. Dessutom får jag fortfarande hångla - är i karantän dryga dygnet efteråt de gånger jag faller för lökfrestelsen.

Etiketter:

Goda chokladen

Var inne på Kahls härom helgen och ströshoppade lite. Fastnade då för denna kakao, med lockbetet att den fått guldmedalj 2007. Snygg förpackning också! Och den var god - mild och karaktärsfast på en och samma gång.

Etiketter:

Storhandlat

ICA Maxi och jag har en bra relation. Idag har jag handlat för typ tre påskdagar och det blev fem fyllda kassar plus en papperskasse med två påskliljeplantor. Jösses. 

På vägen hem kördes det klassikern "Rebirth of Slick" på radion med gamla favoriterna Digable Planets. Volymen höjdes rejält och jag fick en stund av skön nostalgi.

Etiketter:

lördag 4 april 2009

Jag hittade en vinare

En riktigt trevlig portugis som jag tidigare fått av gode vännen FA. För att vara ärlig så bråkade den lite med pastan och krävde en bit kött i stället, men överlag ett fint rödvin.

Pastan blev god som bara den med en äggula på toppen och kändes fräsch. I och för sig önskar jag att jag hade haft pancetta i stället för bacon, men man kan inte få allt. 

Aah...nu ser jag fram emot en veckas ledigt som toppas med min favorithelg numero uno, påsken - åter igen ute hos svärmor vid Stavsnäs.

Etiketter: ,

Vilken dag!

Efter att ha levt i ett nollgradigt moln i fyra-fem månader är det så otroligt livgivande att få uppleva sådana här vårdagar! Vi hade trots förkylningar en skön eftermiddag på Söder med lunch på barnvänliga Panda Sushi. Mätta och glada tog vi oss sedan till Galleri Hagman, där kompisen Mattias Kärnlund alias "Mannen med penslarna" hade vernissage. Och vad fina tavlor han hade skapat! Jag kan verkligen rekommendera en titt innan nästa torsdag - vackra Södermotiv och fantastiskt återskapande av ljus och skuggor. 

Sakta stros nerför Hornsgatspuckeln i bara T-shirt för glass och lek på Mariatorget. Därefter bilen till SNS, där både M och jag hittade underbara vårskor. Egentligen hade jag inte tänkt köpa och satt i bilen utanför och väntade. Men M ringde mig och sa att hon hade hittat de finaste brandgula Nike på denna sida Atlanten, så då var det ju bara att knata in. Till kompet av Latin Kings debutplatta föll jag pladask för de rara skorna och slog till på stubberten.

Väl hemma ville F cykla på skolgården, så då var det till att ta med sig en öl och tidningen för en skön stund i solen medan killen cyklade runt runt. Sen till BEA och köpa lite kvällsvardsingredienser - det blir pasta med bacon, champinjoner, broccoli, vitlök och parmesan. Hoppas hoppas jag hittar en vinare i källaren!

Etiketter: , ,

Vad var det jag sa?

Saxat från mitt inlägg den 17 februari: När vi ändå är inne på ämnet...jag är helt övertygad om att regeringens nedrustningsambitioner är en stor scam. ÖB är införstådd och alla vill köra Försvaret i botten så att de sedan kan säga att vi inte kan försvara vårt territorium och sålunda inte kunna vara alliansfria. Och sen har de autostrada till att ansluta sig till NATO! Inte för att jag misstycker - samarbete är bättre än att stå ensam, men jag gillar inte sättet man gör det på! För så är det. Kom ihåg var ni läste det först.

Nu har Birgitta Ohlsson gjort ett utspel på Newsmill som lär sätta bollen i rullning. 

Etiketter:

Struktur

Så äntligen har han tagit sig i kragen, den där Bosse... Ett Sisyfosarbete har genomförts...eller...egentligen inte, eftersom jag nått mitt mål. Hur som helst har jag arbetat som en häst och faktiskt etiketterat alla dryga 600 inlägg så att det går att kategorisera dem. Se här till höger! Användarvänlighet, tror jag att det kallas. Så slut med mina lite putslustiga etiketter som jag använt som en liten twist på slutet. Välkommen till nygamla Bosses Mat!

fredag 3 april 2009

Fram med grillen!

Skär upp en fin bit fläskkarré och marinera i gud-vet-vad! Gör en god coleslaw! Grilla rotfrukter i ugnen! Grilla köttet! Öppna en flaska gott vin! Ha en underbar helg!

Etiketter:

torsdag 2 april 2009

Säsongspremiär

Idag tog jag fram lådcykeln och skjutsade J till dagis. Nu är det banne mig vår.

Etiketter:

onsdag 1 april 2009

Reklam

Gamla Enskede Bageri arbetar Ingela, en av de trevligaste värmlänningarna jag känner på denna sida Klarälven. En gång i tiden var hon dessertansvarig på saligt insomnade Grands Franska. Nu bakar hon inte bara bröd utan skriver även kokböcker. Den senaste pärlan heter "Frukt och Bär". Förra alstret "Dags för dessert" är också åtråvärd.

Etiketter:

Middagstips

Dubbelpanerad gösfilé med kokt potatis och den eminenta remouladsåsen från Lallerstedt. Gröna ärtor därtill!

Etiketter: